Sähköpostiliikenteen salaus

Normaalin, salaamattoman sähköpostiviestin turvallisuus on postissa lähetettävän postikortin tasoa. D-Fencen sähköpostin salaus - palvelut mahdollistavat sähköpostiliikenteen automaattisen salauksen lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Mikäli vastaanottavassa palvelimessa on TLS päällä, liikenne on salattu D-Fenceltä vastaanottajalle.

Jos tärkeimmillä yhteistyökumppaneillanne on myös D-Fence sähköpostiturva käytössä ja sama TLS päällä, on koko viestiliikenteenne näiden kumppanien kanssa salattua ilman mitään erilliskustannuksia.

Toimintaperiaate

Salaus on mahdollista ja automaattista jos sekä lähettävä että vastaanottava sähköpostipalvelin on asetettu käyttämään smtp-liikenteen TLS-salausta. Koska D-Fencen palvely pyrkii käyttämään TLS-salausta sekä sähköpostia vastaanotettaessa että sitä lähetettäessä on sähköpostiliikenne Internetin yli tällöin kokonaisuudessaan salattua.

TLS-salaus estää sähköpostiliikenteen sisällön tarkkailun sen kulkiessa Internetin läpi varmistaen kirjesalaisuuden sähköpostissa.

TLS salaus

SMTP TLS (lyhenteet sanoista Simple Mail Transfer Protocol ja Transport Layer Security) laajennus on protokolla neuvotella automaattisesti salaus SMTP yhteyteen STARTTLS kättelyllä,  jos sekä lähettävä että vastaanottava pää tukevat tätä. Kyseessä on Internet standardi RFC3207.

 

Kokeile veloituksetta »